donderdag 26 november 2015

toch geen rustig jaar

En ik dacht nog wel dat het een rustig jaar was, tot november dan toch.

Maar eerst nog wat hzz die ik voor de zomer nog binnen had gekregen.

Via marktplaats heb ik een klok, peper en zout setje ( die ik al heel lang wilde hebben maar nog nooit met betaalbare verzendkosten op Ebay had gezien ) en een beschilderd houten ei met de drie apen er op gekocht van Tobias Mulder uit Putte . Ik heb nog geprobeerd meer over het ei te weten te komen , maar dat is helaas niet gelukt.

De volgende zijn 3 losse boekclips met op iedere clip een aapje. Gekocht via Marktplaats van Leni uit Barendrecht

Begin augustus is onze eerste zoon geboren. Groot was de verrassing toen ik thuis kwam van het ziekenhuis en daar 3 grote apen ik de tuin zag staan als geboortebord. Deze zijn gemaakt door mijn broer en zus, hun partners en de neefjes en nicht  van mij.

In de kraanmand die van mijn schoonouders gekregen hebben voor de geboorte zat ook een cadeautje voor mijn in.En natuurlijk was dat een hzz. Hij lijkt erg op 1 die ik al in mijn verzameling heb, maar hij is net een stukje kleiner.

Begin november stond er een hzz verzameling op marktplaats in Breda. Nou dacht ik van de 11 stuks er 5 zeker niet te hebben, waaronder een spiegel die bij de klok die ik net voor de zomer kocht hoort. Groot was echter de verassing  toen ik ze op ging halen er er toch nog meer waren die ik niet had. Nog groter de verbazing toen bij thuiskomst bleek dat ik ze gewoon nog geen van allen had. de totem had ik al een maat groter, de koperen in een holle verzie op een plaatje, Verders zaten er nog 2 kettinghangertjes bij  en nog wat andere beeldjes ( zie foto's)

Af en toe zoek ik op eBay bij de postzegels of daar nog horen zien zwijgen te vinden zijn . Toen ik zocht op year of the monkey vond ik er nog een eerstedagenvelop met hzz die ik nog niet had.hij komt van Engeland van stamp-centre.

Tijdens onze vakantie in Kootwijk hebben we een bezoekje gebracht aan het oude ambachten en speelgoedmuseum in Ter Schuur. Dat is echt een leuk museum met heeeeeel veel spullen van vroeger, En alles mag je aanraken om te bekijken. Er is daar ook een kleine snorderijenhoekje met spullen die ze verkopen. oude kisten, oude naaimachines, oud speel goed, oud gereedschap En horen zien zwijgen. Daar hadden ze eindelijk het hondenspeeltje dat ik eens op de site van Emile had gezien. AL verschillende keren aan het zoeken geweest in winkels en op internet, maar steeds niet gelukt. Dus die kon ik niet laten staan!!!

Op marktplaats zag ik een kapstokhaak staan met daarop een palmboompje met de 3 apen er in. Al vaker gezien op eBay, maar met hele hoge verzendkosten.En nu  had Len Roelen uit Etten-Leur hem te koop!

Het heeft even geduurd, maar mijn moeder heeft ze af. De  gehaakte horen zien zwijgen apen waar ik een tijdje terug een patroon voor had verkocht. Eerst moest ik hem proberen te vertalen, toen moest ze nog het juiste garen zien te vinden. En tijd ( de Zundertse zomers staan nog al eens in het teken van het plaatselijke corso)


zijde 1
zijde 2
zijde 3
peper en zout setje
boekenclips
geboorteborden van  mijn zoon













hondenspeeltje
kapstok

gehaakt door mijn moeder