donderdag 7 juli 2016

Het ging weer ff snel

En toen had ik alweer genoeg nieuwe horen zien zwijgen voor een update

Ieder jaar houd de corsobuurtschap van mijn vriendin een voorjaarsmarkt. Of eigenlijk hield.
Dit jaar was de laatste keer dat hij gehouden werd. Het is eigenlijk een grote rommelmarkt, met enkele kraampjes van mensen met zelf gemaakte dingen en andere buurtschappen die hun activiteiten aan de man proberen te brengen.
Daar stond een porseleinen hzz die ik nog niet had.

Tijdens een tour tochtje met de motor kwam ik in Heusden uit. Een erg mooi plaatsje voor mocht je eens in de buurt zijn. Toen ik daar even rond liep zag ik de wereldwinkel van Heusden waar ik natuurlijk naar binnen moest. Daar hadden ze een kleine hzz in het rond. Hij is gemaakt in Thailand vertelde de verkoopster.

Via Marktplaats zag ik dat er in Rotterdam een mooie porseleinen hzz te koop was.Hij is gemaakt in Spanje volgens de sticker aan de onderkant. En waarschijnlijk ook daar gekocht zei de verkoopster. Haar inmiddels overleden moeder was verzamelaar van hzz. Toen haar vader daarna kleiner ging wonen, hebben ze de hele verzameling verkocht. Op 1 na en dat was deze.

Al enige tijd geleden zag ik een rechthoekige munt uit Tanzania op Ebay. Toen had ik het hoogste bod op Ebay. Alleen kreeg de verkoper in Amerika hem niet verzonden op de manier hoe hij had gedacht omdat ze daar geen munten deden verzenden.Dus ben ik opnieuw gaan zoeken naar een aanbieder met een beetje schappelijke vraagprijs en verzendkosten.Alleen een beetje jammer dat de postbode aan de deur nog een extra rekening er bij had ivm invoerrechten.

Tijdens het zoeken op "year of the monkey" bij Ebay kwam ik een munt tegen die ik nog niet kende. Toen ik verder keek bleek dat hij dit jaar pas was uitgegeven.Ook deze munt komt uit Amerika

Met vaderdag kreeg ik namens mijn zoon een rompertje met hzz er op. Ze hadden deze gekocht tijdens de Aardbeienfeesten in Zundert. Het is de jaarmarkt die ieder jaar in juni wordt gehouden en waar ook de maquettes van de corsowagens van dat jaar worden gepresenteerd. Daarom wordt het in Zundert ook nog wel eens de manquettefeesten genoemd.Ik hoop alleen niet dat hij dacht hem aan  te krijgen.....